Kussens en Dekbedden

Welk materiaal kies je voor je dekbed? Wooncenter Hoogeveen helpt je op weg
Bij Wooncenter Hoogeveen in Hoogeveen vind je een ruime keuze aan dekbedden. Welk type kies je? Ga je voor een enkel dekbed, of kies je een 4-seizoenendekbed waarbij je ook een lente- en winterdeel hebt, zodat je kunt variëren in diktes. Zo hoef je het niet koud te hebben in de winter en krijg je het niet te warm in de zomer.
Ook in de vulling is er variatie. Deze kan van katoen, wol, dons of microvezel zijn.
Wooncenter Hoogeveen helpt je graag op weg bij de keuze van het juiste dekbed. Want of jij iemand bent die het snel warm heeft en transpireert, een echt koukleum bent of gevoelig bent voor bepaalde materialen is van belang bij de juiste keuze.

Vind het juiste hoofdkussen met ondersteuning
Een voor jou verkeerd hoofdkussen kan voor pijnklachten zorgen bij het slapen. Wooncenter Hoogeveen heeft specialisten in huis die je kunnen adviseren over een hoofdkussen zodat jij gaat slapen met het kussen dat het beste bij jouw slaaphouding past.
Een buikslaper bijvoorbeeld heeft een platter kussen nodig dan iemand die vooral op zijn zij ligt in bed.
Hoofdkussens hebben ook verschillende vullingen, zoals wol of dons. Welke jij kiest hangt af van in welke mate je transpireert en waar je gevoelig voor bent.
Het beste is een kussen eerst even uit te proberen. Bij Wooncenter Hoogeveen ben je van harte welkom om te komen voelen wat een hoofdkussen met jouw slaaphouding doet.

Welke vulling kies je voor je dekbed?
Dekbedden worden met verschillende materialen gevuld en al die materialen hebben zo hun typische eigenschappen. Over het algemeen onderscheiden we vier verschillende vullingen:
• Microvezel, de enige niet-natuurlijke vulling, licht en goed isolerend
• Katoen, goed ventilerend, anti-allergisch en gemakkelijk wasbaar
• Dons, de lichtste van de natuurlijke materialen, goed isolerend en regulerend
• Wol, natuurlijk isolerend, vochtregulerend, geeft een geborgen gevoel.
Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren voor welke vulling je kiest. Als je het snel warm hebt, ben je het beste af met een katoenen dekbed.
Maar ben je een echte koukleum, dan is een wollen dekbed het meest geschikt.

Nieuwsgierig geworden?
Onze adviseurs begeleiden u van a tot z bij de aankoop van een dekbed of hoofdkussen, want een nieuw slaapcomfort is tenslotte maatwerk en vertrouwen in uw aankoop.